پروتز سینه

 پروتز سینه یکی از محبوب ترین جراحی های زیبایی است ،پروتز سینه برای بزرگ کردن یا متقارن کردن سینه طراحی شده است.برای این جراحی می‌توان چربی را از نقاط دیگر بدن به سینه تزریق کرد یا روش رایج تر این است که از طریق جراحی کاشت یا پروتز را برای سینه  انجام داد.

بزرگ کردن و خوش فرم کردن سینه با پروتز سینه

زیبایی سینه با عمل پروتز سینه

پروتز سینه یکی از محبوب‌ترین جراحی‌های زیبایی در بانوان است به طوری که مشاهده می‌شود هر ساله دهها هزار زن متقاضی عمل پروتز سینه هستند. بسیاری از زنان تصور می‌کنند که سینه‌های بسیار کوچکی دارند و اندازه یا شکلش نامتناسب یا غیر جذاب است. بعضی از زنان سینه‌هایی دارند که کاملا رشد نکرده یا بعد از حاملگی، پیری و یا به دنبال تغییر وزن به میزان قابل توجهی اندازه و شکل قبلیش تغییر کرده و از فرم مناسب خارج شده است.

بسیاری از زنانی نیز که بخاطر سرطان سینه جراحی کرده‌اند از پروتز سینه برای بازسازی سینه استفاده می‌­کنند. این جراحی و زیباسازی باعث بازگشت اعتماد به نفس در این خانوم‌ها خواهد شد. خانمی که می‌خواهد عمل پروتز سینه را انجام دهد، حق انتخاب در نوع عمل جراحی را دارد. به طور مثال: نوع وجنس، اندازه پروتز، و برش لازم جهت جاگذاری پروتز سینه را می‌تواند تعیین کند. برای هر انتخاب فواید و مضراتی وجود دارد، به هر حال اطلاعات مورد نیاز به مراجعه کننده داده می‌شود و بدین وسیله، اوست که با مشاوره تصمیم می‌گیرد، که کدام روش را برگزیند.

روش‌های انجام پروتز سینه

درصورتی‌که انتخاب شما انجام پروتز سینه باشد، به احتمال زیاد به‌صورت سرپایی این عمل را در مرکز انجام خواهید داد که در اکثر مواقع فرد همان روز می‌تواند از مرکز مرخص شود.

این روش با بیهوشی انجام می‌شود تا دردی را احساس نکنید که از ۲۴ ساعت قبل باید دستورالعمل‌هایی که توسط جراح دریافت کرده‌اید را به طور کامل انجام دهید. توصیه می‌کنم که این عمل را توسط بهترین دکتر پروتز سینه انجام دهید، جراح متخصص از طریق سه نوع برش زیر، ایمپلنت را برایتان انجام می‌دهد.

  • زیر پستان (Inframammary)
  • زیربغل (Axillary)
  • بافت اطراف نوک پستان (Periareolar)

سپس جراح با برشی که انجام داده یک فضایی ایجاد کرده و پستان را از ماهیچه‌های سینه جدا کرده و ایمپلنت را در این فضا قرار می‌دهد. ایمپلنت دقیقاً باید در مرکز پستان قرار گیرد.

انواع پروتز برای جراحی پروتز سینه

انواع پروتز سینه از لحاظ شکل ظاهری

از آنجایی که فرم بدن هر خانمی متفاوت است، پروتزها نیز در اشکال مختلف (مثلث، دایره یا قطره اشکی)، اندازه‌های کاپ مختلف (کم عمق، متوسط ​​یا کامل) و رنگ‌های مختلف موجود هستند.

همچنین پروتزهای جزئی سینه (مثلثی، بیضی، منحنی و پوسته‌­ای) برای تقارن­ سازی سینه‌ها برای زنانی که قبلا جراحی سینه انجام داده اند، وجود دارد. به این پروتزها فرم دهنده سینه نیز گفته می­‌شود.

پستان گرد(round)

پروتز پستان گرد، برای برجسته سازی و خوش فرمی سینه انجام می‌گیرد. ایمپلنت‌های گرد را می‌توان بین ماهیچه قفسه سینه و بافت طبیعی سینه یا زیر هر دو عضله و بافت غده قرار داد. ایمپلنت‌های گرد دارای اندازه‌ها و پروفیل‌های مختلفی هستند. هر نوع ایمپلنتی به سینه‌ها حجم می‌دهد، اما ایمپلنت‌های گرد هم در قسمت پایین سینه و هم در قسمت بالای سینه را حجم می­‌دهند. این قسمت سینه، به طور معمول بدون ایمپلنت برجستگی زیادی ندارد.

پروتزهای سینه گرد برای خانم‌هایی مناسب است که می‌خواهند سینه‌هایشان برجسته‌تر به نظر برسد. از طرف دیگر، کسانی که خواهان خوش‌فرمی سینه‌هایشان علاوه بر بزرگ کردن آنها هستند، معمولاً پروتزهای گرد را انتخاب می‌کنند.

پروتز سینه آناتومیکال (قطره اشکی یا اشکی)

پروتز قطره اشکی (Teardrop prosthesis) اغلب برای خانم هایی مناسب است که سینه‌هایشان در ناحیه تحتانی و بیرونی پرتر و بالای نوک پستان کمتر است. این پروتزها را می‌توان در هر دو سمت راست یا چپ استفاده کرد.

مانند ایمپلنت‌‌های گرد، ایمپلنت­‌های آناتومیک ممکن است سیلیکونی یا نمکی باشند. پروتزهای سینه آناتومیک انتخاب سومی را نیز ارائه می‌دهند: ژل سیلیکونی بسیار منسجم، که سفت‌‌تر از ایمپلنت­‌های سیلیکونی سنتی است. نتیجه نهایی با ایمپلنت‌های قطره‌ای بیشتر شبیه سینه‌‌های طبیعی است (حجم کمتر در بالا و بیشتر در پایه).

ایمپلنت‌های آناتومیک برای زنانی که می‌خواهند ظاهری ظریف‌تر داشته باشند، بدون پری قسمت فوقانی که مشخصه ایمپلنت‌های گرد است، عالی هستند. این ایمپلنت‌ها برای استفاده در جراحی ترمیمی نیز ایده آل هستند چون نتایج طبیعی‌تری را ارائه می‌دهند.

بطور کلی، بزرگ کردن سینه با پروتز قطره اشکی برای افرادی که می‌خواهند بزرگ کردن سینه آنها طبیعی‌تر به نظر برسد مفید است. علاوه بر این، برای افرادی که بافت سینه‌شان خیلی کم است، سینه‌های صاف و بی‌شکل، و خانم‌هایی با پوشش بافت نرم خیلی کم، عدم تقارن در سینه‌ها یا ظاهر ناقص، بهتر است از سینه‌های قطره‌ای استفاده کنند. چون افزایش سایز سینه‌ها طبیعی‌تر است.

انواع پروتز سینه از لحاظ حجم

پروتز سینه از لحاظ حجم و براساس برجستگی به سه دسته زیر تقسیم می­‌شود.

پروتز با برجستگی کم (Low Profile)

این پروتزها به دلیل عرض پایه زیاد، کمترین برجستگی را دارند. هنگامی که این ایمپلنت‌ها را از پهلو نگاه کنید صاف به نظر می‌رسند. با این حال، ظاهری طبیعی‎‌تر داشته و احتیاج به برش جراحی کمی دارند. خانم‌هایی با پهنای سینه کامل و قاب سینه پهن برای کاشت این نوع ایمپلنت مناسب هستند.

پروتز با برجستگی متوسط (Moderate profile)

این پروتزها قطر پایه کمتری دارند و بر خلاف پروتزهای Low profile، برجستگی بیشتری دارند. این پروتزها استاندارد طلایی هستند زیرا اجازه می‌دهند سینه‌ها طبیعی به نظر برسند بدون اینکه به پری و حجم آن آسیبی وارد شود. زنان با عرض سینه متوسط ​​مناسب استفاده از این پروتز هستند.

پروتز با برجستگی زیاد (High Profile)

ایمپلنت های پروفیل بالا در مقایسه با پروفیل متوسط ​​و کم، باعث برجستگی بیشتری می‌شوند. این ایمپلنت‌ها پهنای پایه بسیار کمی دارند بنابراین به سینه ظاهری پرتر و گردتر می‌دهند. در این نوع ایمپلنت‌ها برجستگی در قسمت بالایی سینه متمرکز شده است. استفاده از این ایمپلنت‌ها برای خانم‌هایی با عرض سینه کم و اندازه کاپ کوچک مناسب است. این نوع پروتزها حداکثر برجستگی را با کم‌ترین قطر پایه ارائه میدهند.

عوارض احتمالی

در ابتدای کار که نتایج پروتز سینه هنوز به‌طور کامل مشخص نشده‌اند و عوارض آن برطرف نشده، بیمار احساس بدی به بدن خود دارد و احساس می‌کند که فرم بدن او خراب شده است؛ اما با گذشت زمان، وقتی که پروتزها جا بیفتند و عوارض عمل نیز به‌طور کامل برطرف شود، می‌توان شاهد رضایت بیماران از نتیجه عمل بود. درصورتی‌که شخص عمل پروتز سینه را در کلینیک معتبری انجام دهد، عوارض زیادی گریبان گیر او نخواهند شد و همه عوارض معمولا در طول دوران نقاهت برطرف می‌شوند.

معمولا تورم سینه‌ها، سردرد، سرگیجه و حالت تهوع از اصلی‌ترین و رایج‌ترین عوارض جراحی پروتز سینه هستند که به دلیل بیهوشی و جراحی ایجاد شده‌اند. در بعضی افراد ممکن است نوک سینه‌ها یا همه سینه حس خود را از دست بدهد. این موضوع کاملا طبیعی است و حس سینه‌ها حدود ۱ تا ۲ سال بعد از جراحی به‌طور کامل برمی‌گردد. احساس درد، حساسیت سینه‌ها و خارش و التهاب ظاهری آن‌ها نیز از دیگر عوارض رایج انجام پروتز سینه در یک کلینیک معتبر است.

در مواردی که پروتز سینه توسط پزشک بی‌تجربه و ناآگاه انجام شده باشد، ممکن است بعضی عوارض شدیدتر ظاهر شوند. در صورت مشاهده این عوارض حتما به پزشک مراجعه کنید. شکل غیرطبیعی برش و بخیه‌های جراحی، دردهای طولانی و آزاردهنده، عفونت محل برش، نشت از محل جراحی، ظاهر نامتقارن سینه‌ها، حرکت پروتز به بخش‌های مختلف، سفت شدن سینه‌ها و تورم ادامه‌دار و پیش‌رونده از اصلی‌ترین عوارض انجام جراحی پروتز سینه در کلینیک نامعتبر است.

اصلاح فرم سینه و بزرگ کردن سینه با پروتز

آیا پروتز سینه دائمی است؟

برخلاف چیزی که تصور می‌شود، پروتز سینه دائمی نیست و نتایج آن تا پایان عمر باقی نمی‌ماند. عوامل مختلفی می‌تواند بر مدت‌زمان ماندگاری اثرات پروتز سینه موثر باشد. درصورتی‌که پروتز در اثر ضربه یا به‌صورت خودبه‌خودی پاره نشود، کم‌کم فرسوده شده و از بین می‌رود.

در بعضی موارد ممکن است پروتز سینه خودبه‌خود خالی یا پاره شود و در موارد دیگر نیز بخش خارجی پروتز کم‌کم فرسوده می‌شود و از بین می‌رود. معمولا احتمال فرسوده شدن و از بین رفتن پروتز در افرادی که تحرک بیشتری دارند بالاتر است. به همین دلیل بعد از انجام پروتز سینه باید به‌طور مرتب توسط پزشک معاینه شوید تا هر مشکلی خیلی زود تشخیص داده شود.

توجه داشته باشید که در بعضی موارد ممکن است نیاز به انجام عمل پروتز سینه برای بار دوم وجود داشته باشد. اصلی‌ترین دلیلی این مورد انقباض کپسول دور پروتز به دلیل واکنش طبیعی بدن است. درواقع در چنین مواردی، بدن نسبت به جسم خارجی وارد شده واکنش نشان می‌دهد و این واکنش باعث سفت و ضخیم شدن لایه اطراف پروتز خواهد شد. این مشکل معمولا در افرادی که از پروتزهای بسیار بزرگ استفاده می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود.

یکی دیگر از دلایل این مورد عدم تناسب سایز سینه با بدن است. ممکن است در طول ۱۰ یا ۲۰ سالی که پروتز سینه در بدن شماست، کمی چاق‌تر یا لاغرتر شده و فرم بدنتان تغییر کند. درنتیجه فرم پروتز سینه دیگر به بدن شما نمی‌آید. در چنین مواردی ممکن است پزشک تکرار عمل پروتز سینه را پیشنهاد دهد. حتی ممکن است بعد از عمل خودتان از سایز سینه‌ها راضی نبوده و قصد استفاده از پروتزهای کوچک‌تر یا بزرگ‌تری داشته باشید.

مدت نقاهت یا بهبودی بعد از عمل

شرایط جسمانی هر زن متفاوت است و زمان بهبودی می تواند متفاوت باشد. عوامل مختلفی مانند اندازه و نوع پروتز، محل قرارگیری آن و حتی مهارت جراحی پزشک می تواند بر زمان بهبودی تأثیر بگذارد.

اکثر بیماران، بیهوشی عمومی دریافت خواهند کرد. اما برخی پزشکان ممکن است از بی حسی موضعی استفاده کنند. در هرصورت 48-24 ساعت پس از عمل نباید رانندگی کنید و نیاز به یک همراه دارید که شما را به منزل برساند.

 

افزایش سایز سینه با پروتز سینه یک روش جراحی است که نیاز به آمادگی قبل و بعد از جراحی دارد. مانند همه‌ی جراحی ها، مراقبت از بدن و گوش دادن به توصیه های پزشک برای داشتن یک نتیجه خوب بسیار مهم است. برای موفقیت آمیز بودن عمل پروتز انتخاب جراح متخصص پروتز سینه بسیار مهم است که باید مد نظر بگیرید.

مقالات مرتبط

دکتر سجاد محمدی

دکتر سید سجاد محمدی  یکی از بهترین پزشکان در زمینه فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی است و فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می باشد که دارای تجربه ای مورد قبول در انواع جراحی صورت و اندام با انجام عمل های زیبایی همچون عمل زیبایی بینی، لیفت ابرو، جراحی سینه و جراحی لاغری همچون لیپوماتیک، پیکرتراشی، ابدومینوپلاستی و … در زمینه های جراحی پلاستیک می باشند.

Instagram
فهرست