امروزه بسیاری از افراد به دنبال روشهایی برای جوانسازی پوست با استفاده از جراحی صورت هستند ، لیفت لب هم یکی از روشها است که به دنبال آن فاصله بین بینی و لب ها کاهش مییابد ، لب ها حجیم میشود و همچنین چین و چرک ها و افتادگی های اطراف لب نیز از بین میرود.
لیفت لب به روشهای مختلفی انجام میشود:
1-لیفت لب با نخ:
لیفت لب با نخ با استفاده از نخهای مخصوص لیفت که در لیفت پوست صورت نیز کاربرد دارند؛ انجام میشود. در این روش پزشک سوراخهای بسیار ریز و ظریف در اطراف لب ایجاد میکند و با وارد کردن نخ از طریق این سوراخها به سطح های زیری پوست، عمل لیفت لب را انجام میدهد. پزشک سوراخها را با سوزن های مخصوص روی پوست ایجاد میکند و به علت کوچک و ریز بودن، نیازی به بخیه ندارند و پس از بهبودی نگران ماندن آثار نخها و سوراخها روی پوست خود نباشید.
انوع نخ لیفت:
- به طور کلی نخهای لیفت به دو دستهی قابل جذب و غیرقابل جذب تقسیم میشوند و همچنین هرکدام از این نخها صاف یا خاردار هستند. معمولاً مدت زمان ماندگاری نتایج لیفت به مشخصههای نخ که صاف یا خاردار باشد بستگی دارد.
- نخهای خاردار نسبت به نوع صاف، از ماندگاری بیشتری برخوردارند. به طور میانگین ماندگاری نخهای خاردار را حداکثر تا 5 سال در نظر است و پس از آن به مرور این نتایج از بین میروند.
- عمر مفید نخهای صاف حداکثر تا شش ماه است. پس از این مدت در داخل بافت میلغزند و تأثیرات آنها از بین میرود.
- نخهای قابل جذب نیز نسبت به انواع غیر قابل جذب، ماندگارتر هستند؛ به همین دلیل نمیتوان مدت زمان ماندگاری نتایج لیفت لب با نخ را به طور مشخص و قطعی تعیین کرد.
2-لیفت لب با ژل و بوتاکس:
بوتاکس با فلج کردن عضلات صورت عمل لیفت را انجام میدهد. از ژل هم میتوان برای برجسته کردن لب استفاده نمود؛ بنابراین پزشک ابتدا با تزریق بوتاکس چین و چروکهای اطراف لب از بین میبرد، سپس با تزریق ژل، لبها را برجسته کرده و فرم میدهد. این روش نیز در کمتر از ۳۰ دقیقه انجام میشود و نیاز به استراحت ندارد. تنها ممکن است کمی لبهایتان ورم کند که کاملاً طبیعی بوده و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی ناپدید میشود. این تکنیک نیز مانند تمامی روشهای غیر جراحی بهصورت موقت بوده و ماندگاری آن حدود ۶ ماه الی ۱ سال میباشد و پس از این مدت فرد باید برای ترمیم اقدام کند.
3-لیفت لب با جراحی:
در این روش بالا کشیدن لب با استفاده از برداشتن پوست نواحی مختلف انجام میشود و اعصاب یا بافتهای زیرین لب دستنخورده باقی خواهند ماند. بنابراین میتوان جراحی لیفت لب را روشی مطمئن و مناسب برای بالا کشیدن لب دانست.اثرات روشهای جراحی لیفت لب معمولا دائمی بوده یا تا مدتی طولانی باقی خواهند ماند. بنابراین شما نیازی به ترمیم لبها پس از جراحی نخواهید داشت.
انواع مختلف لیفت لب با جراحی:
1-لیفت مستقیم (گال وینگ) :
این نوع جراحی که با نام لیفت بالابر نیز شناخته می شود، عبارت است از برداشتن مقدار بسیار کمی از پوست بالای ورمیلیون یا حاشیه خارجی لب و ایجاد مرزی وسیع تر بین بینی و دهان. با برشی کوچک، پزشک می تواند قسمتی از پوست را بالا کشد و به لب ظاهری پر و قرمز دهد. این روش زخم مشخصی را در بالای لب باقی می گذارد.
2-لیفت ایتالیایی:
لیفت ایتالیایی روش چندان معروف و متداولی نیست اما جای زخم بسیار ظریفتر و کمتری دارد. برش این لیفت را همچون روش قبل در زیر بینی انجام میشود. برشهای این روش در زیر سوراخهای بینی زده میشود و پوست لب از طریق این برشها بالا کشیده میشود.
3-لیفت لب از طریق برش زیر بینی (شاخ گاوی):
این نوع جراحی شایع ترین نوع لیفت لب بوده که نیازمند برشی در زیر بینی می باشد. جراح زیبایی این برش را به شکل یک سبیل یا شاخ گاو درآورده و قسمت بالایی، مرکزی، راست و چپ لب را به سمت بالا میکشد. بسیاری ترجیح می دهند که از این روش استفاده کنند زیرا زخم قابل مشاهده ی کمتری به جا می گذارد.
4-لیفت گوشه لب:
این روش مناسب افرادی است که پوست گوشههای لبشان دچار افتادگی شده است. همچنین افرادی که دوست دارند لبخندی همیشگی داشته باشند میتوانند از این روش لیفت لب استفاده کنند. در این روش برشهای کوچکی در گوشههای لب ایجاد و پوست این نواحی برداشته میشود. بهاینترتیب گوشه لبها را به سمت بالا میکشند و لبخند همیشگی شما شکل میگیرد.
5-لیفت سانترال:
لیفت سانترال لب نیز یکی دیگر از لیفت های متداول و پرطرفدار به حساب می آید. اساسا در این گزینه، لیفت زیادی ایجاد نمی شود و در عوض موجب برجستگی دائمی لب می شود. پزشک برش کوچکی در زیر بینی ایجاد می کند و مرکز لب را به بالا متمایل می کند.
عوارض خاص لیفت سانترال:
- باقی ماندن رد بخیه.
- ایجاد فاصله زیاد بین دو لب: یکی از کاربردهای اصلی سانترال لب، ایجاد فاصلهای کم بین لب بالا و پایین است که در هنگام خندیدن خود را نشان میدهد و به لبخند هالیوودی معروف است. اگر جراح در هنگام جراحی، مقداری بیشازحد استاندارد از بافت بین لب و بینی را بردارد، فاصله زیادی بین لب بالا و پایین ایجاد میشود و دهان در حالت عادی بازمیماند و دندانها دیده میشود.
- کم شدن بیشازحد فاصله لب و بینی: جراحی سانترال لب برای کسانی که فاصله لب تا بینی آنها بیشازحد کم است، مناسب نیست. پس بنابراین این افراد کاندید مناسبی برای این نوع جراحی نیستند. در صورت انجام جراحی برای این افراد، این خطر وجود دارد که فاصله بین لب و بینی آنها بیشازحد استاندارد کم شده و از تناسب اجزای صورت آنها و درنتیجه زیبایی آن کاسته شود.
پیش از انجام لیفت لب این نکات را رعایت کنید:
- حداقل از یک ماه قبل از لیفت لب مصرف دخانیات و نیکوتین را کاهش یا بهطور کامل قطع کنید.
- از مصرف داروها و مواد غذایی رقیقکننده خون خودداری کنید.
- در صورت استفاده از داروهای خاص یا وجود آلرژی یا بیماری خاص حتما پزشک خود را مطلع کنید.
- اگر بیماریهای عفونی دهانی دارید یا در سر و گردن شما عفونتی وجود دارد حتما پزشک را مطلع کنید.
پس از انجام لیفت لب این نکات را رعایت کنید:
- با استفاده از کمپرس یخ تورم را کنترل کنید.
- در صورت جراحی تا زمان حذف بخیهها (۵ تا ۷ روز پس از جراحی) از خانه خارج نشوید و استراحت کنید.
- از مصرف خودسرانه داروهای مسکن خودداری کنید.
- تا دو هفته پس از لیفت لب از مصرف مواد آرایشی در این ناحیه خودداری کنید.
- تا چند روز اول از خوابیدن روی صورت خودداری کرده و ترجیحا طاقباز بخوابید. در این زمان بهتر است سر خود را بالاتر از حد معمول قرار دهید.
- تا مدتی از انجام فعالیتهای سنگین ورزشی یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
- داروهای تجویز شده توسط پزشک را سر موقع مصرف کنید.
- دهان خود را بیشازحد باز نکنید. ترجیحا تا یکی دو روز اول از صحبت کردن یا خندیدن خودداری کنید.
- مصرف دخانیات را حداقل تا دو هفته پس از لیفت لب شروع نکنید.
- تا ۲ روز پس از لیفت غذاهای سفت، شور، ترش، خیلی داغ یا خیلی سرد مصرف نکنید. در این مدت غذاهایی بخورید که داغ نیستند و نیاز به جویدن نیز ندارند.
- دندانهای خود را با استفاده از مسواکهای مخصوص کودکان مسواک کنید.
- در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
- به مدت ۵ تا ۱۰ روز پس از لیفت لب از ورود به استخر خودداری کنید.