بیشتر افراد صرف نظر از سن و جنسیت به دلیل پیشرفت علم پزشکی ، به دنبال عمل های جراحی برای زیبایی هستند. یکی از نشانه های افزایش سن پیدایش چروک و همچنین افتادگی پوست می باشد که به همین دلیل افرادی که به دنبال حل این مشکل هستند به سراغ جراحی صورت می روند. لیفت صورت یا ریتیدکتومی ، جراحی است که باعث کشش پوست صورت به سمت بالا و همچنین سفت تر شدن پوست میشود.
در ادامه به عوامل پیری و افتادگی پوست صورت ، انواع مختلف لیفت صورت و همچنین مزایا و معایب هر کدام میپردازیم.
عوامل پیری و افتادگی پوست صورت :
- افزایش سن
- نخوابیدن
- استرس بیش از حد
- وراثت
- کمبود ویتامینهای ضروری
- کاهش وزن
- تغذیه ناسالم
- بیماریهای پوستی
- اشعههای UV
- آسیبهای پوستی، زخمها و جای جوشها
- شرایط آب و هوایی
- نحوه خوابیدن
- استعمال دخانیات
- مصرف الکل
روش های مختلف لیفت صورت:
1. هایفوتراپی:
هایفو از انرژی اولترا سوند جهت تولید کلاژن در ناحیه میانی پوست و همچنین منقبض کردن فاسیای عضلات صورت کمک می گیرد. کلاژن سازی ناشی از اولترا سوند باعث جوانسازی پوست در فاصله ۲ تا ۶ ماه بعد از هایفوتراپی می شود.علت این پدیده آن است که انرژی امواج به کار گرفته شده در روند هایفو آن چنان بالا نیست که بتواند در نقطه برخورد با سطح پوست باعث سوختگی شود اما وقتی این امواج در عمق پوست با یک دیگر تلاقی نمود و کانونی شوند می توانند اثر یکدیگر را تشدید و تقویت نمایند و کانونی شدن امواج اولترا سوند در عمق ۱.۵ تا ۴.۵ میلی متری پوست باعث ایجاد حرارت ۶۵ تا ۷۰ می گردد و این حرارت باعث منعقد شدن الیاف کلاژن وسلول های موجود در آن نقطه خواهد شد.
مزایا: عوارض کم ، جلسات کم ، ماندگاری بالا ، هزینه معقول ، درمان افتادگی پلک ، جوانسازی پوست
معایب: بی حسی ، درد ، تورم ، قرمزی ، بی حسی ، ایجاد رنگدانه روی پوست
2. RF فرکشنال:
رادیوفرکانس تراپی که به آن لیفت صورت به کمک رادیوفرکانس نیز گفته میشود، یک روش غیر جراحی برای سفت کردن پوست است. در این روش پزشک از تعداد سوزن و امواج انرژی برای ارسال گرما به لایه های عمیق پوست استفاده می کند که به آن درم گفته می شود. این روش باعث می شود فرایند تولید کلاژن افزایش پیدا کند. آر اف فرکشنال می تواند با ایجاد گرما در لایه های سطحی پوست باعث لیفت و جوانسازی صورت شود، گرمای حاصل از این روش باعث میشود رشته های قدیمی کلاژن و الاستین به صورت کنترل شده تجزیه شوند و از سوی دیگر با تولید کلاژن امکان ترمیم سلول های پوستی فراهم شود. با تحریک و تولید کلاژن بیشتر پوست سالم تر، سفت تر و شاداب تر به نظر می رسد و به این ترتیب ظاهر بافت اسکار در نواحی مختلف پوست کاهش پیدا می کند.
مزایا: آراف فرکشنال روی تمامی نواحی صورت و گردن انجام میشود ، .میزان حرارت و عمق نفوذ سوزن های دستگاه باید در سطح کنترل شده باشد.اگر میزان قدرت کم باشد، پوست لیفت نمیشود و درمان به درستی انجام نمیگیرد.اگر میزان قدرت بیشتر از حد باشد، پوست دچار سوختگی میشود.در نواحی که مشکل پوست بیشتر است (نواحی که چین و چروک عمیق تر است) قدرت بالاتری نیاز است. در نواحی حساس پوست مانند دور لب، دور چشم و پیشانی و نواحی استخوانی باید میزان نفوذ سوزن و قدرت کاهش یابد.
معایب: منع استفاده برای خانم های باردار ، منع استفاده برای افراد دارای فشار خون بالا ، منع استفاده برای افراد دیابتی، منع استفاده برای کسانی که به تازگی در معرض نور خورشید پوده و پوستشان شل شده است. ، احتمال ایجاد شدن گوشت اضافه ، التهاب در فضاهای پوست
3. میکرودرم ابریژن:
لیفت صورت با میکرودرم یک روش غیرتهاجمی، غیرشیمیایی و روشی برای پاکسازی و جوانسازی پوست صورت است. بدون اینکه عمل باز روی مراجعه کننده انجام شود تمام سلولهای مرده سطح پوست را از بین میبرد و به جوانسازی و سلامت پوست صورت کمک بسیاری میکنند. این روش جوانسازی پوست صورت با وجود اینکه بسیار آرام و سطحی انجام میشود اما میتوان از آن برای از بین بردن مشکلات عمیق پوستی استفاده کرد. میکرودرم آبریژن دارای روش های مختلفی از جمله : میکرودرم آبریژن الماسی ، هیذروژن ابریژن ، میکرودرم آبریژن کریستالی
مزایا: رفع لکه ناشی از آفتاب ، رفع کدری پوست ، یکدست کردن رنگ پوست ، از بین بردن زخم و جای جوش ، کنترل میزان ترشح غدد چربی در پوست
معایب : میکرودرم ابریژن معمولا تاثیری در از بین بردن چروک های ناشی از سن ندارد. ،بدلیل نازک شدن پوست بعد از میکرودرم پوست، انجام این روش در فصول گرم سال با محدودیت هایی همراه است چرا که تا چند روز بعد از آن پوست حساس است و در اثر اشعه ماوراء بنفش خورشید ممکن است به پوست آسیب برسد. ، این روش نتیجه ی چندانی در کاهش ظاهر جوشگاه های زخم ناشی از آکنه ندارد. ، بدلیل پوسته ریزی ظاهر پوست بعد از این روش تا چند روز نامطلوب است. ، در صورتی که به روش نامناسبی انجام گردد، می تواند موجب کبودی و ناهمگونی رنگ پوست گردد. ، استفاده از رواکوتان یا اکوتان پوست را شکننده و حساس می کند و باعث آسیب بیشتر پوست می شود.
4. اندولیفت:
لیفت صورت به روش اندولیفت نوعی روش لیزر درمانی کمتهاجمی است که با هدف لیفتینگ یا بالابردن اجزای صورت انجام میشود. در این روش برخلاف جراحی لیفت، نیازی به برش، بیهوشی، بخیه و بستری شدن نیست. با این حال اثر این روش درمانی شباهت زیادی به جراحی لیفت دارد و شاهد بهبود افتادگیهای پوست و از بین رفتن چین و چروکها خواهیم بود. در اندولیفت جسم مورد نظر ما بافت چربی و بافت پیوندی موجود در لایههای پوست است. پوست ما از نظر بافت شناسی سه لایه دارد: اپیدرم (روپوست)، درم (لایه میانی) و زیرپوست (هیپودرم). لایهی میانی و زیرپوست حاوی بافت پیوندی، رشتههای کلاژن، چربی، عروق خونی و اعصاب هستند.
مزایا: بدون برش، امنیت بالا و کم عارضه، تنها یک جلسهی درمانی نیاز دارد، زمان بهبودی بعد از عمل بسیار کوتاه بوده یا نیازی نیست، بدون نیاز به بیهوشی، هزینهی کم نسبت به سایر روشهای لیفتینگ صورت، بدون خونریزی و ایجاد خونمردگی، دقت بالا.
معایب: روش اندولیفت به دلیل کمتهاجمی بودن عوارض بسیار کمی دارد. عوارض شدید وجود ندارند، عوارض خفیف به ندرت مشاهده میشوند و بیشتر عوارض جزو روند طبیعی بهبود و ترمیم پوست بعد از درمان به شمار میآیند. به طور کلی زمانی شاهد وقوع عوارض جانبی هستیم که اندولیفت در مراکز نامعتبر انجام شود. کمی تورم، قرمزی یا کبودی از جمله عوارض طبیعی اندولیفت هستند که پس از چند روز کاملاً ناپدید میشوند.
5. آتیوا:
لیفت صورت با این مکانیزم درمانی بر اساس یک فناوری RF و رادیو فرکانسی است که حرارت را به لایههای پوستی منتقل کرده و باانرژی گرمایی خود باعث تغییر در ساختار درونی پوست خواهد شد. مکانیزم گرمایی کنترلشده توسط دستگاه آتیوا با فرکانسهای مختلف باعث گرم شدن لایههای پوستی شده و بهنوعی به بازیابی کلاژن در بافت پوستی کمک شایانی میکند. استفاده از روش درمانی با آتیوا باعث خواهد شد قسمت سطحی بافت پوست تحت حرارت قرارگرفته و بافتهای همبندی ازجمله فیبروپلاست ها تحت تأثیر قرار گیرند و فرآیند بازیابی کلاژن و تولید الاستین (پروتئین مهم لایه میانی پوست) آغاز شود.
مزایا: بدون درد و خونریزی ، بدون عوارض جانبی ، نتیجه دهی فوری ، کاملا موثر
معایب : اثرات کامل درمان ممکن است 2 یا 3 ماه قابلمشاهده نباشد. ، برای دستیابی و حفظ بهترین نتایج به درمانهای مکرر نیاز دارید. ، از دیگر معایب هایفوتراپی که برخی از افراد ممکن است آن را تجربه کنند قرمزی، تورم یا کبودی ناچیز است، اگرچه بهسرعت از بین خواهد رفت. ، در موارد نادر ممکن است احساس سوزن سوزن شدن در ناحیه درمان تا چند هفته ادامه داشته باشد.
6.میکرونیدلینگ:
میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ انجام میشود. این دستگاه دارای سوزنهای بسیار ریز و ظریفی است که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست در آن سوراخهایی ایجاد میکنند. این سوراخها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی فراهم میکنند. این داروها که دوز و نوع آنها با توجه به شرایط فرد بیمار و نوع آسیب پوستی او تعیین شدهاند، از طریق روزنههای ایجاد شده وارد لایههای پوست میشوند و با تحریک سلولهای پوستی فرایند ترمیم و بازسازی آن را آغاز میکنند. داروهای مورداستفاده در این روش معمولا حاوی ویتامین C و هیالورونیک اسید هستند. موادی که به تحریک سلولهای پوستی کمک میکنند و روند تولید کلاژن و بازسازی پوست را تسریع خواهند کرد.
مزایا: میکرونیدلینگ را میتوان برای از بین بردن ترکهای پوستی ناشی از افزایش یا کاهش وزن و بارداری استفاده کرد. ترکهایی که معمولا در اثر وارد شدن فشار به پوست یا از بین رفتن خاصیت کشسانی آن ایجاد شدهاند. با استفاده از میکرونیدلینگ میتوان جای سوختگی را نیز برطرف کرد. همچنین با این روش منافذ پوستی تنگتر میشوند که این موضوع باعث بهتر شدن تنفس پوست و جلوگیری از تجمع چربی و آلودگی در منافذ پوست و ایجاد جوش و آکنه خواهد شد.
معایب: در پس از میکرونیدلینگ رنگ پوست تیره شده است. البته جای هیچگونه نگرانی نیست و بعد از مدتی پوست حالتی پوستهپوسته پیدا میکند و نهایتا رنگ طبیعی خود را مجددا به دست میآورد. در بعضی موارد نیز ناحیه درمان دچار حساسیت میشود. این عوارض نیز طبیعی است. البته تا زمانی که روند بهبودی در آنها مشاهده شود و عوارض برای مدتی طولانی (معمولا بیشتر از ده روز) باقی نمانند.
7. اکسنت:
در طی فرآیند، تکنسین شما از سیستم اکسنت برای حرارت دادن دقیق بافت درست در داخل لایه درونی پوست (درم) استفاده میکند. بسته به اندازه ناحیه تحت درمان، فرآیند ممکن است تا ۴۵ دقیقه طول بکشد. پس از هر درمان، شما میتوانید بلافاصله تمام فعالیتهای معمول خود را از سر بگیرید. ممکن است متوجه قرمزی جزئی شوید که باید در کمتر از ۲۴ ساعت برطرف شود. به طور کلی، بیش از سه تا پنج درمان در فواصل دو هفتهای مورد نیاز نخواهد بود.
مزایا: بهترین کاندیدا برای انجام این عمل افرادی هستند که دارای پوست شل در نواحی میانی و تحتانی صورت هستند. این روش تنها روش غیر تهاجمی می باشد که می توان پوست را بدون جراحی لیفتینگ کرد.کاربرد دیگر رادیوفرکوئنسی برطرف کردن چاقی های موضعی و سلولیت (حالت پوست پرتقالی) بخصوص در نواحی شکم، باسن و ران است.
معایب: دیابت کنترل نشده یا دچار عارضه ، بارداری ، عفونت فعال و شدید در محل انجام کار ، افرادی که پیس میکر قلب دارند ، اختلالات انعقادی ، سابقهی ایجاد گوشت اضافه یا کلویید ، حساسیت به فلز طلای موجود در کیت ، فشارخون کنترل نشده
8. تزریق بوتاکس:
لیفت صورت با بوتاکس روش جدیدی است. در این روش بوتاکس رقیق را در مقادیر بسیار جزئی به صورت مستقیم به داخل پوست تزریق میکنند تا باعث افزایش تحریک کلاژن و سفت شدن پوست شود، نتیجهی این تزریق به صورت لیفت و سفت شدن در کل صورت نمایان میشود.
مزایا: در این روش پوست صورت سفتتر میشود ، منافد پوست کوچکتر میشوند و بافت پوست صاف و یکدست میشود و قسمت پایین صورت لاغرتر دیده میشود. نتیجهی کلی پوستی جوان و بانشاط است که نمای مصنوعی به صورت نمیدهد حالت طبیعی چهره حفظ خواهد شد.
معایب: عوارض زمانی ایجاد میشود که برای لیفت شقیقه با بوتاکس، به پزشک غیرمتخصص و غیرحرفهای مراجعه کنید. در این شرایط ریسک بروز افتادگی پلک، افتادگی ابرو و همچنین، مشکلات جدی دیگر وجود دارد.
9.لیفت و جوانسازی صورت با نخ:
در این روش نیازی به استفاده از تیغ جراحی نیست و هیچ برش یا برداشتی روی پوست انجام نمیشود. به جای آن جراح متخصص با ایجاد تغییراتی در زیر پوست کاری میکند که پوست صورت بالا بیاید و سفت شود. در واقع به جای بریدن پوست اضافه، جراح با استفاده از نخهای بخیه، آنها را جمع و سفت میکند تا دیگر افتادگی در سطح پوست قابل مشاهده نباشد. پس بدون دردسرهای جراحی لیفت، پوستی جوانتر و زیباتر خواهید داشت. از انواع لیفت ها با نخ میتوان به : لیفت با نخ جذبی ، لیفت با نخ غیر قابل جذب ، لیفت با نخ های ترکیبی
مزایا: نتایج طبیعی ، ایمنی بالا ، ریکاوری سریع ، هزینه مناسب
معایب : تغییرات محدود ، در برخی از مواقع موجب وارد شدن آسیبهایی به اعصاب محیطی میشود و مشکلاتی همچون بی حسی پوست و یا حساس شدن بیش از حد آن را ایجاد میکند.
10. تزریق ژل:
لیفت صورت با تزریق ژل یک روش غیر تهاجمی بی خطر برای شما و بی نیاز به طی دوره بهبودی می باشد و شما می توانید نتیجه را به صورت فوری و پس از تزریق فیلر لیفت صورت در چهره خود مشاهده نمایید. در متد تزریق ژل برای افتادگی صورت و صورت هایی با پوست چین و چروک فیلر لیفتینگ به قسمتهای دارای چروک تزریق می شود و با خاصیت پرکنندگی که دارند، سطح پوست و قسمت های چروک دار پوست را صاف و یکدست می کند. ما پیشنهاد استفاده از لیفت ۳ تا ۸ نقطهای در صورت را داریم تا اثربخش و جوانسازی تزریق ژل لیفت صورت اطمینان پیدا کنید. البته برای رفع افتادگی و سفتی پوست صورت از روش های لیفت صورت با نخ و هایفوتراپی صورت هم بنا بر نظر پزشک می توان استفاده کرد.
مزایا: افزایش طراوت پوست صورت ، شادابی و جوانسازی چهره ، رفع چروک های سطحی صورت ، حذف غبغب ، روشی ایمن بدون عوارض
معایب: احتمال دارد برخی عوارض جانبی تزریق شامل قرمزی، حساسیت به لمس، تورم و کبودی ایجاد شود که هیچکدام جدی نیستند و طی چند روز برطرف می شوند و هیچ خطری ندارد. توجه کنید که تزریق فیلر به صورت حتما باید توسط پزشک متخصص با تجربه انجام شود.
11. کربوکسی تراپی:
روش انجام بر اساس قسمتی از بدن که تحت درمان قرار می گیرد متفاوت است. اما مانیزم کلی این روش بیشتر اوقات یکسان است. یک مخزن گاز دی اکسید کربن به یک تنظیم کننده جریان با لوله پلاستیکی متصل است. پزشک با دقت میزان جریان گاز از مخزن را تنظیم می کند. گاز از طریق تنظیم کننده جریان و به لوله های استریلی که دارای یک فیلتر در انتهای آن است، ساطع می شود. سپس گاز از طریق یک سوزن بسیار کوچک در طرف مقابل فیلتر عبور می کند. پزشک گاز زیر پوست را از طریق سوزن تزریق می کند. این روش تقریباً بدون درد است. برخی از پزشکان قبل از وارد کردن سوزن، کرم بی حس کننده را روی محل تزریق می مالند. با وجود بدون درد بودن درمان، برخی افراد گزارش می دهند که مدت کوتاهی پس از آن احساس عجیبی می کنند.
مزایا: یک روش درمانی سریع و کمتهاجمی است. ، تیرگی زیر چشم، سلولیتها و ترکهای ناشی از چاقی را از بین میبرد. ، عوارض آن چند ساعت بعد از عمل ناپدید میشود. ، تزریق دیاکسید کربن جریان خون را افزایش میدهد و سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد. ، شادابی و جوانی پوست را افزایش میدهد. ، نیازی به بیهوشی ندارد و درمان بهصورت سرپایی انجام میشود.
معایب: تاکنون هیچ عیب خاصی برای کربوکسی تراپی گزارش نشده است. تنها ممکن است پس از درمان دچار عوارض جانبی شوید که البته ظرف چند ساعت از بین میرود.
12. تزریق پی آر پی:
پلاسمای غنی از پروتئین یا PRP در واقع همان پلاسمای خون است که دارای غلظت بالایی از پلاکتها است که فعالسازی میشود تا فاکتورهای رشد و سیتوکین را آزادسازی کند و در نتیجه روند بازسازی و ترمیم را در صورت آغاز کند. تزریقات پی آر پی پوست صورت موجب افزایش حجم و چاق شدن صورت میشود و از سوی دیگر فاکتورهای رشد موجود در آن به جوانسازی صورت از درون کمک میکند. فاکتورهای رشد موجب افزایش تشکیل کلاژن و همچنین تشکیل رگهای خونی جدیدی در صورت میشود که این به معنای داشتن پوستی شادابتر و جوانتر است. اگر شما قصد دارید با روشی طبیعی ظاهر خود را به همان صورت شاداب و جوان گذشته بازگردانید ، تزریق پی آر پی به پوست صورت میتواند گزینه درمانی مناسبی برای شما باشد که نتایجی مؤثر و بلندمدت به دنبال دارد.
مزایا: بهبود چین و چروکهای اطراف چشم، دهان، پیشانی و کردن ، درمان جای جوش ، رفع افتادگی و شل شدگی پوست ، کاهش لاغری صورت و کمبود کلاژن ، درمان سیاهی و تیرگی زیر چشمها ، درمان روزاسه ، گزینه درمانی مناسب برای بیمارانی که به دنبال جایگزینی برای تزریق ژل هستند.
معایب: تزریق پی آر پی پوست صورت عوارض جانبی بسیار کمی دارد. بلافاصله بعد از انجام تزریق ممکن است پوست کبود، متورم و قرمز شود. همچنین ممکن است محل تزریق پی آر پی به طور موقتی نسبت به لمس کردن حساس شود. تمامی این عوارض ظرف چند روز پس از درمان برطرف میشوند.
13. لیفت صورت با استفاده از جراحی (ریتیدکتومی):
جراحی صورت تحت بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی و طی 1 الی 3 ساعت به طول می انجامد.روش های جراحی لیفت صورت با توجه به میزان ایراد پوست مختلف است و به صورت سطحی و عمقی انجام می شود.
سطحی : به این صورت که فقط تغییرات روی پوست صورت انجام می شود.
عمقی : علاوه بر پوست عضلات ریز زیر پوست را هم شکل می دهند.
مزایا: رفع علائم پیری ، مناسب آقایان و خانم ها ، بدون محدودیت سنی ف ماندگاری طولانی
معایب : کبودی و خونمردگی زیر پوست شایعترین عارضه لیفت صورت است. از دیگر عوارض لیفت صورت با جراحی میتوان به عفونت و آسیبهای عصبی اشاره کرد. این عوارض هرچند نادر است، اما در صورت جراحی غیراصولی تعدادی از بیماران را درگیر میکند.
14. لیفت صورت با تزریق چربی:
زمانی که پوست فرد به دلایل مختلفی نظیر افزایش سن، ژنتیکی، مراقبت نادرست و غیره دچار خشکی میشود، پزشک با برداشت چربی از قسمتی از بدن آن را به صورت فرد تزریق میکند. معمولا، چربی مورد نظر از قسمتهایی مانند ران و پهلو که دارای چربی زیادی هستند، برداشته میشود. این چربیها از طریق سوزنهای مخصوص وارد منافذ پوست میشوند و مقدار چربی مورد نیاز صورت را تامین میکنند. این سوزنها ممکن است چندین بار وارد منافذ پوست شوند که هر بار مقداری چربی به پوست تزریق میکنند. سلولهای چربی پس از این که وارد پوست شدند، بلافاصله از طریق خونرسانی جذب بافت پوست میشوند. فرایند تزریق چربی به بدن به صورت به طور سرپایی تحت بیحسی موضعی انجام میشود و نیازی به بیهوشی ندارد.
مزایا: بهبود بافت پوست ، جوانسازی منافذ پوستی و محو شدن زخمها و چالههای ناشی از جوش و آکنه ، عدم نیاز به تکرار درمان از طریق تزریق چربی به صورت ، به دلیل اینکه این روش تنها در یک جلسه انجام میشود ذر طولانی مدت بسیار مقرونبهصرفه میباشد. ، اصلاح بدشکلیها و فرم صورت ، ماندگاری طولانی مدت؛ به گونهای که تا ۳ الی ۵ سال دوام دارد. ، عدم نیاز بدن به ماده خارجی دیگر (فقط از چربی طبیعی بدن شما استفاده میشود). ، امکان تزریق چربی به تمام نقاط بدن (به دلیل طبیعی بودن چربی به سرعت جذب بدن میشود). ، برخوردار شدن از ظاهری زیبا و طبیعی پس از انجام عمل
معایب: طولانی بودن دوره نقاهت و نیاز به استراحت بیشتر ، واکنشهای آلرژیک پس از انجام عمل تزریق چربی ، امکان صدمه به بافت اصلی بدن ، باقی ماندن جای زخم (نه در تمام افراد) ، بروز عفونتهای پوستی پس از عمل تزریق چربی ، هماتوم یا سروما (لخته شدن خون و تجمع مایع در زیر پوست که قابل درمان است) ، در مواقعی نیاز به تکرار عمل تزریق با تشخیص پزشک است