شاید هر کسی به وسیله ورزش و رژیم غذایی نتواند چربی اضافه شکم را آب کند یا به وزن و بدن ایده آل خود برسد ، برای همین این افراد به سراغ ابدومینوپلاستی (تامی تاک) میروند. این عمل برای افرادی مناسب است که دارای وزن ثابت میباشند و دارای نوسان وزن نمیباشند. این عمل بیشتر برای افرادی مناسب است که الاستیسیته پوستشان کاهش یافته یا همچنین خانم هایی که بعد از زایمان دچار کشیدگی پوست در ناحیه شکم میباشند.
مراقبتهای قبل از عمل
- استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های حاوی الکل پیش از عمل ابدومینوپلاستی ، منجر به بروز اختلال در حین عمل می شود ؛ به همین منظور جراح به افراد توصیه می کند ، از مدتی قبل از عمل ابدومینوپلاستی ، از مصرف سیگار ، قلیان و الکل پرهیز کنند ؛ لازم به تذکر است در بسیاری از مواقع افراد حتی در معرض دود این موارد نیز نباید قرار گیرند.
- مصرف برخی از داروهای گیاهی و شیمیایی که سبب بروز اختلال در انعقاد خون می شوند ؛ از مدتی قبل از عمل جراحی ابدومینوپلاستی توصیه نمی گردد ؛ چرا که مصرف این داروها احتمال خونریزی در حین عمل جراحی زیبایی شکم را افزایش می دهد.
- مصرف به موقع و منظم داروهای تجویزی پزشک ، از اهمیت به سزایی برخوردار است ؛ بنابراین در این باره سهل انگاری نکنید.
- به کسانی که تصمیم به انجام ابدومینوپلاستی گرفته اند ، توصیه می شود شب قبل از این جراحی ، شام سبک میل کرده و از 8 ساعت قبل از انجام آن از خوردن و آشامیدن اجتناب کنند ؛ چرا که افراد باید در حین عمل ابدومینوپلاستی ناشتا باشند.
روش های انجام ابدومینوپلاستی
- ابدومینوپلاستی کامل: نوعی عمل جراحی زیبایی شکم است که میتواند پوست اضافی یا افتادگی شکم را که به دلیل افزایش سن، بارداری یا کاهش قابل توجه وزن ایجاد شده است، از بین برده و فرمی سفت و تخت به شکم بدهد. در این عمل جراحی، پزشکان یک برش بین باسن و اطراف ناف ایجاد می کنند. در نتیجه، ناف تغییر مکان می دهد و تا حد امکان طبیعی به نظر میرسد.
- مینی ابدومینوپلاستی: در این نوع جراحی، همانطور که از نامش پیداست، مقداری کمتری چربی و پوست اضافی برداشته میشود. همچنین، برخلاف ابدومینوپلاستی کامل، هیچ برشی در اطراف ناف وجود نداشته و عضلات بالای ناف نیز در اثر جراحی سفت نمیشوند. با وجود این که مینی ابدومینوپلاستی به برش کوچکتری نیاز دارد، اما این برش کوچک نیز همچنان باعث ایجاد اسکار در قسمت تحتانی شکم می شود. کلمه “مینی” می تواند گمراه کننده باشد، زیرا بسیاری از بیماران معتقدند که این کلمه به برش کوچکتر این روش اشاره دارد، اما باید توجه داشت که این عمل جراحی نیز دوران نقاهت و ریکاوری خاص خود را دارد که فرد بایستی در آن دوران استراحت نماید.
جراحی ابدومینوپلاستی
در طول عمل ابدومینوپلاستی بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. دو برش در بخش مشخص برای جراحی ایجاد می شود: یکی از استخوان لگن در یک سمت تا استخوان لگن در سمت دیگر نزدیک به قسمت شرمگاهی، برش دیگر اطراف ناف است. پوست از عضله شکم جدا خواهد شد. سپس عضلات شکمی به سمت یکدیگر کشیده و بخیه می شوند تا ظاهر میان تنه باریک و شکم سفت تر شود. سپس قسمته جدا شده پوست روی عضلات که حالا شکل جدیدی به خود گرفته، کشیده می شود و پوست اضافی را برمی دارند. ناف دوباره به قسمتی وصل می شود که ظاهرش طبیعی باشد. برش ها بسته می شود و یک لباس استریل روی قسمت جراحی شده کشیده می شود. جراحی ابدومینوپلاستی 2 تا 5 ساعت زمان لازم دارد.
ریکاوری بعد از عمل
یک لوله موقت زیر پوست قرار داده می شود تا مایعات اضافی را از قسمت جراحی شده بیرون بکشند. در طول دوره ریکاوری یک لباس فشرده سازی می پوشید. ریکاوری ممکن است از 2 هفته تا 2 ماه طول بکشد. در طول این دوره بیمار نباید خود را درگیر فعالیت های شدید و بلند کردن چیزهای سنگین کند. بعد از یک یا دو هفته بیمار با اجازه دکتر فعالیت می کند.
اقدامات بعد ازعمل
- از هر گونه فعالیت های جسمانی خودداری کنید تا زمان بهبودی فرا برسد.
- می توانید برای بهتر جمع شدن شکم تان از شکم بند یا گن، بعد از ابدومینوپلاستی استفاده کنید.
- توصیه ما به شما این است که بعد از عمل جراحی ابدومینوپلاستی، آهسته راه بروید و از استراحت مطلق خودداری کنید تا خطر آمبولی و لخته شدن خون به کمترین حد ممکن برسد.
خطرات ابدومینوپلاستی
- عدم تقارن
- اثر زخم
- شل شدن پوست
- بی حسی در پوست
- نتایج ضعیف
- بیمارانی که در گذشته جراحی شکمی داشتند ممکن است زخم هایشان برجسته، کشیده و یا مشخص تر باشند. پیدا شدن مجدد زخم یکی از نگرانی ها و عوامل ضعیف شدن اثر عمل ابدومینوپلاستی است.