به طور کلی بینیها به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی تقسیم میشوند که هر کدام از آنها خصوصیات خاص خود را دارند. مهم ترین کار در جراحی بینی گوشتی ایجاد فرم و زیبایی از طریق کاهش بافت از یک قسمت هایی از بینی به صورت متعادل می باشد. در بینی های گوشتی بدلیل ضخامت زیاد بافت پوست بینی مشخصات و تغییرات حاصل روی غضروف و استخوان بینی و زوایا و خطوط آن را به خوبی نمیتوان دید و زیر این بافت ضخیم پنهان می ماند.
همچنین در جراحی بینی گوشتی باید این نکته را در نظر داشت که دستکاری های استخوانی و غضروفی بینی باید به گونه ای باشد که فاصله و فضای خالی بین استخوان بندی بینی و پوست ایجاد نگردد و با رعایت این نکات از ایجاد اسکار یا گوشت اضافی جلوگیری به عمل می آید و رضایت مندی بیمار از عمل جراحی بالاتر می رود.
ویژگی های بینی گوشتی
بینی های گوشتی داراری ویژگی هایی هستند که با مشاهده این ویژگی ها می توان به شناخت این نوع بینی دست پیدا کرد؛ تعدادی از این ویژگی ها عبارت هستند از:
- غضروف پهن و بزرگ نوک بینی
- پوست براق و چرب نوک بینی
- غدد چربی فراوان در نوک بینی
- ضخامت زیاد بینی
- بافت غضروفی نرم در نوک بینی
- شکل نیم دایره و یا ذوزنقه بینی از زاویه پایین
- ساختار ضعیف غضروف و استخوان بینی
- پوست ضخیم بینی
در افرادی که غضروفهای خیلی بزرگ و پهن دارند، بینی گوشتی بنظر برسد عمل جراحی معمولا بسیار رضایت بخش خواهد بود زیرا غضروف های اضافی برداشته می شود و فرم دلخواه در بینی ایجاد می شود و نتیجه جراحی بینی بیمارش بسیار رضایت بخش خواهد شد.
اما در نوع دوم که بینی دارای پوست ضخیمی است و غضروف ها خیلی کوچک است جراحی کمی با پیچیدگی همراه است البته می توان با تکنیک هایی که در حال حاضر وجود دارد نوک بینی را جمعتر کرد و از حالت گوشتی خارج کرد. افرادی با این نوع بینی نباید انتظار یک بینی فانتزی و عروسکی را داشته باشند.
عمل بینی گوشتی آقایان
یکی از رایجترین انواع عمل بینی گوشتی است که طرفداران بساری نیز دارند. به خصوص در عمل بینی گوشتی مردانه ترجیح داده میشود تا از اعمال تغییرات گسترده بر روی بینی جلوگیری گردد و تنها به رفع ایرادات آن پرداخته شود.
از آنجایی که بخش عظیمی از بینی گوشتی را ماهیچه و چربی تشکیل داده است، بنابراین اعمال تغییرات بسیار بر روی آن و برداشتن بافت بیشتر نیز کمی دشوار است و ممکن است با مشکلاتی پس از جراحی مواجه گردد. به همین علت معمولا پزشکان عمل بینی گوشتی فانتزی و یا عمل بینی گوشتی عروسکی را برای بیماران خود توصیه نمیکنند.
عمل بینی گوشتی زنانه
عمل بینی گوشتی زنانه طبیعی یکی از مهمترین مسائلی است که خانمها به دنبال آن هستند. بینیهای گوشتی علاوه بر اینکه از بافت چربی و ماهیچهای بیشتری تشکیل شدهاند و دارای پوست ضخیمتری نیز هستند، میتوانند بر روی پل بینی دارای قوز باشند که در این صورت به آن عمل بینی گوشتی استخوانی گفته میشود. عدهای از خانمها تمایل دارند تا بینی خود را به صورت عروسکی جراحی کنند و در واقع عمل بینی گوشتی سربالا داشته باشند، اما برای این کار حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنند تا جراح با بررسیهای لازم و انجام معاینات میزان مقاومت بینی برای انجام عمل بینی گوشتی به صورت فانتزی را بررسی نماید.
روشهای جراحی بینی گوشتی
عمل بینی گوشتی به روش باز
در این نوع جراحی، پزشک برشهایی را در نواحی اطراف سوراخ بینی و همچنین داخل بینی ایجاد میکند و پس از آن پوست بینی را برداشته و با دید مستقیم تغییرات لازم بر روی بافت داخلی بینی را انجام میدهد. از آنجایی که پزشک برای اعمال تغییرات میتواند به صورت کامل اجزای داخلی بینی را مشاهده کند، این نوع جراحی برای زمانی که بیمار نیاز به تغییرات گستردهتر و یا حتی بهبود مشکلات تنفسی داشته باشد مناسبتر است.
اما این نوع از عمل معمولا دوره نقاهت طولانیتر و همچنین تورم و التهاب بیشتری به همراه دارد.
مزایا
- قدرت مانور بیشتر
- تغییرات گسترده تر
معایب
- زخم و تورم بیشتر
- دوره نقاهت طولانی
عمل بینی گوشتی به روش بسته (عمل بسته بینی گوشتی)
در جراحی بینی به روش بسته، برشها تنها در داخل سوراخ بینی ایجاد میشود و هیچگونه برش خارجی بر روی آن ایجاد نمیگردد. از این رو، پزشک دید مستقیم بر روی اجزای داخلی بینی ندارد و تمامی تغییرات را بایستی از داخل بینی انجام دهد.
این نوع عمل معمولا برای زمانی استفاده میشود که بینی تنها نیاز به اعمال یکسری تغییرات جزئی دارد و نیازی نیست تا تغییرات عمدهتر بر روی آن صورت بگیرد. از آنجایی که پوست بینی برداشته نمیشود، معمولا دوره نقاهت کوتاهتری نسبت به روش باز دارد و تورم و کبودی در آن نیز کمتر میباشد.
مزایا
- زمان عمل کوتاه تر
- زخم و التهاب کمتر
معایب
- نیازمند مهارت بالا
- مناسب تغییرات جزئی
عمل بینی گوشتی چقدر طول میکشد؟
مدت زمان لازم برای جراحی بینی گوشتی به نوع بینی بستگی دارد. اگر بینی مشکلات گستردهای نداشته باشد و تنها با اعمال یکسری تغییرات جزئی به نتیجه مطلوب برسد، نیاز به زمان کمتری برای جراحی دارد، این مدت زمان را میتوان در حدود ۱ الی ۲ ساعت در نظر گرفت.
اما این موضوع برای بینی هایی که نیاز به پیوند غضروف جهت مقاوم سازی و استحکام بیشتری دارند مدت زمان بیشتری میطلبد. در واقع بینیهایی که برای چندین بار عمل میشوند و یا بینی های گوشتی معمولا در حدود ۲ الی ۳ ساعت زمان برای اعمال تغییرات لازم نیاز دارند.
مراقبت بعد از عمل بینی گوشتی
یکی از مهمترین مسائل در جراحی و رسیدن به یک نتیجه عالی از آن، توجه به نکات و مراقبت بعد از عمل بینی گوشتی است که بایستی آنها را به طور کامل انجام دهید. از جمله این اقدامات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از ضربه به بینی. سعی کنید برای خوابیدن از بالشتهای بلند و نرم استفاده کرده و از کج کردن سر خودداری کنید.
- ورم بعد از جراحی بینی گوشتی در این نوع از جراحی بیشتر مشاهده میشود که به مرور زمان به صورت کامل از بین میروند، اما در صورتی که تمایل داشته باشید تا برای بهبود سریعتر آن اقدامی انجام دهید میتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
- یکی دیگر از اقدامات مهم بعد از انجام عمل بینی، مصرف منظم داروهای تجویزی توسط پزشک است، که به کاهش درد و التهاب نیز کمک بسیاری میکند و همچنین باعث میشود تا دوره نقاهت شما کوتاهتر گردد.
- گچ بینی معمولا پس از یک هفته بعد از عمل توسط پزشک معالج برداشته میشود و بعد از برداشتن آتل باید برای مدت زمان طولانیتری بینی چسب زده شود. به صورت کلی چسب زدن در بینیهای گوشتی نسبت به بینی استخوانی به زمان بیشتری احتیاج دارد.
عوارض عمل بینی گوشتی
هر عمل زیبایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد که در صورت رعایت نکات مراقبتی بعد از عمل و همچنین مراجعه به پزشک خوب میتوانید احتمال بروز آنها را به شدت کاهش بدهید.
اما عوارض جراحی بینی گوشتی به شرح زیر هستند:
- داروهای بیهوشی میتوانند عوارضی همچون سرگیجه، تهوع و احساس ناراحتی در بیمار به وجود آورند. با گذشت مدت زمان بسیار کوتاهی کاملا از بین میرود.
- تورم و کبودی و همچنین التهاب بعد از عمل یکی دیگر از عوارض جراحی بینی است که با کمک روشهایی میتوان بهبودی آن را سرعت بخشید. به عنوان مثال استفاده از کمپرس یخ، عدم استفاده از نمک فراوان در غذا و ….
- وجود خونابه بعد از عمل میتواند به عنوان عارضه بعد از جراحی شناخته شود. در صورتی که این خونریزی ادامهدار باشد و قطع نشود حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
- بقایای جای بخیهها نیز ممکن است بیمار آزار دهد که با کمک پمادهای تجویزی توسط پزشک میتواند برای رفع و بهبودی آنها کمک گرفت.
آیا جراحی بینی گوشتی بدون جراحی ممکن است؟
به طور قطع تاکنون تبلیغات بسیاری در خصوص روشهای مختلفی با عنوان جراحی بینی گوشتی بدون جراحی در سایتها و یا شبکههای اجتماعی مشاهده کردهاید. از جمله این روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عمل بینی گوشتی با لیزر
- لیفت بینی گوشتی
- آمپول کوچک کننده بینی گوشتی
- کوچک کردن بینی گوشتی با روش پلاسما جت
- استفاده از دستگاههای ویبره حرارتی برای کوچک کردن بینی
نکته مهمی که در اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که، هیچ کدام از روشهای کوچک کردن بینی گوشتی بدون جراحی ماندگار و دائمی نیستند و پس از گذشت مدت زمانی اثر آن کاملا از بین خواهد رفت. علاوه بر این، ممکن است بیمار به نتیجه دلخواه خود دست پیدا نکند. از این رو باید گفت که بهترین و مطمئنترین روش برای رفع نواقص و مشکلات بینیهای گوشتی جراحی است که نتیجه آن نیز مادام العمر است.